Home»Notiser»Brandtal för demokrati och emot rasism

Jag arbetar inte för något parti, för något etablissemang eller för någon ideologi. För frågorna om demokrati, om frihet och mänskliga rättigheter är mycket större än vad något parti, något etablissemang eller någon ideologi kan vara. Det handlar inte bara om din och min rätt som individer. Det handlar om respekten för att människor är olika. Det handlar om respekten för andra människors åsikter och kultur. Det handlar om att inte bli förtryckt för att man råkar ha en annan hudfärg, en annan religion eller en annan åsikt än majoriteten.

Det handlar om att få tala om frågor som är obekväma. Som är obekväma också för makten. Det handlar om att de med makt inte i skymundan ska få makten att förtrycka och diskriminera. Det handlar om skyddet för alla människor i vårt samhälle och i vår omvärld. Om rätten att få leva och bli respekterad för sina val i livet. Det handlar om vem vi är som människor och om hur vi förhåller oss till varandra. Att stå för alla människors lika värde och rättigheter är inte att vara politiskt korrekt. Det är att ta ställning för våra allra mest grundläggande värden i samhället. Det är att ta ställning för att skydda människor från hat och diskriminering. Det har aldrig varit viktigare än vad det är just nu att arbeta för demokrati, frihet och mänskliga fri- och rättigheter. I den övertygelsen står jag stark både privat och professionellt. Kampen för demokrati, frihet och mänskliga rättigheter genomsyrar mitt arbete varje dag. Ytterst handlar bevakning av omvärlden om att kunna föra kampen för demokrati, frihet och mänskliga rättigheter på ett bättre sätt. Rasismen är raka motsatsen till frihet, demokrati och mänskliga rättigheter. Det är inte en ideologi. Det är inte demokrati. Det är en auktoritär rörelse med extrema åsikter. Sådana extrema åsikter ska inte bli normala. De ska bemötas med ökad frihet och sakliga argument.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kontakta mig

Välkommen att kontakta mig via formuläret nedan. Mitt telefon nr, mina sociala medier och min e-post finns också nedan.

Email

Telephone0768222429