Home»Digitalisering»Varumärke i skolan

Inom företagsvärlden talar man ofta om värdet av att värna om det egna varumärket. Vi pratar mindre om det i den offentliga sektorn, till exempel inom skolan. Det är inte så att skolan ska fungera som ett företag gör, för det är två olika verksamheter med olika förutsättningar och behov. Men folk därute pratar om just din skola. Folk pratar om ditt skolnamn. Vad de där ute tycker om din skola och ditt skolnamn kan vara av stor betydelse för vilken skola som den enskilde eleven väljer. Men det kan också vara bra för dig att faktiskt ta reda på vad folk säger om dig för att du ska kunna vara förberedd när saker och ting händer därute som påverkar din verksamhet och kunna utveckla din verksamhet i förhållande till vad omvärlden ser som viktigt. Förmågan att kunna identifiera vad de därute gör och behöver kommer vara central i en digital värld.

När vi är ute i sociala medier har vi också ett ansvar. Särskilt om vi är öppna med var vi jobbar. Det borde kanske inte vara så, men det du skriver kan lätt kopplas samman med det du företräder i ditt yrke, till exempel som lärare på en skola. Även som privatperson har du ett eget varumärke. Vad du delar på sociala medier visar vem du är. Åtminstone i det sammanhang där du befinner dig på nätet. Det är viktigt att tänka igenom sin egen strategi för hur man vill uppfattas av andra och hur man vill skapa sitt egna varumärke samt vilken bild man förmedlar av den man jobbar för genom sitt arbete i sociala medier. Att vara social, dela och skapa tillsammans med andra är kärnvärden i ens egna varumärke som idag som jag ser det. Vilka är dina kärnvärden och dina strategier för att skapa dig ett eget varumärke?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kontakta mig

Välkommen att kontakta mig via formuläret nedan. Mitt telefon nr, mina sociala medier och min e-post finns också nedan.

Email

Telephone0768222429