Fredriks CV

Välkommen till mitt CV. Här finns information om min utbildning, min erfarenhet och min digitala kompetens. Här finns också exempel på digital media som jag har skapat.

Jag är mina nätverk och mina kontakter i ett digitaliserat och globaliserat samhälle.

Fredrik Karlsson

Presentation

Mitt namn är Fredrik Karlsson och jag är bosatt i Helsingborg. Här nedan finns en inspelad ljudfil i strömmande format som presenterar mig mer i detalj. Besök gärna min Linkedin profil för att ta del av vad jag skriver om i relation till professionell verksamhet. Kontakta mig gärna via kontaktformuläret i nästa sektion här på Fredriks CV.

Kontaktformulär

Välkommen att kontakta mig per e-post genom att använda kontaktformuläret här bredvid. Jag läser mail flera gånger om dagen och normalt kommer svar inom 24.  Klicka på den blå knappen som finns längst ner på sidan där det står Send us a message för att skicka meddelande i Facebooks messenger. 

Erfarenhet & utbildning

Jag är legitimerad lärare med inriktning mot SO-ämnena och har undervisat i en åk 6/7 under en termin i bland annat SO – ämnena. Utöver lärarexamen har jag bland annat ca 90 högskolepoäng inom IT och lärande. Jag har jobbat på AGI Publishing house med att utveckla innehåll till en digital tjänst för skolan som heter Fridtjuv. Där har jag sysslat med att utveckla digitala lektionsplaneringar för grundskolans åk 4-6 och åk 7-9, med att samla in länkar, kritiskt granska dem och sortera dem enligt LGR 11, samt med viss administration av tjänsten. Jag har bland annat jobbat med ämnena samhällskunskap och teknik. Vidare har jag på fritiden jobbat en hel del med omvärldsbevakning och omvärldsanalys. Genom detta har jag skaffat mig en bred kunskap om sociala medier och hur man använder tjänster som exempelvis WordPress. Jag har utöver det gjort vissa arbete för Gleerups i form av enstaka uppgifter som jag konstruerat för gymnasiet om källkritik och falska nyheter. Utöver det har jag också jobbat en termin på 75 procent under Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Malmö stad med ett projekt där jag arbetade med att ta fram digitalt undervisningsmaterial för studiestöd på modersmål i de delar som lärare har identifierat som svåra för eleverna i Historia åk 7-9.  Filmerna nedan är animerade filmer om mig, min fritid och mål med det jag gör på fritiden, erfarenhet och utbildning. Läs mer om min erfarenhet och utbildning under “Erfarenhet och utbildning” i menyn.

Galleri

Jag gillar att testa ny teknologi och tar gärna foton med min smarta telefon. En del bilder nedan är tagna med IPhone 6 och en del bilder är tagna med Sony XZ1 Premium. De ca 50 bilder som finns nedan är ett urval av min fotosamling.