Fredrik

Årskrönika 2018: Året när ilskan nådde Rosenbad

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Detta är Omvärldsbevakarens årskrönika för 2018. Året 2018 var året när ilskan nådde Rosenbad. År 2018 var året när ilskan ledde fram till ett parlamentariskt läge där båda statsministerkandidaterna har fallit i riksdagen. Det här var ett år när ilskan slutligen nådde den yttersta makten i Sverige. Detta kommer vi få se mer av när ilskan når EU-parlamentet under 2019. Risken finns att vi går mot ett nyval i Sverige. Det har varit ett turbulent år. Ett turbulent år som vi kommer ta med oss effekterna av in i 2019. Årets ord borde vara just turbulens. De gamla makthavarna får det allt svårare att följa med i den snabba samhällsutvecklingen. När dem faller sönder, som skedde i Svenska akademin, så blir det oro och turbulens. 

Min åsikt är att vi nu går in i den slutliga fasen av detta paradigmskifte. Det är nu det kommer bli turbulent på riktigt stort allvar. För att komma igenom denna turbulens krävs en tydlig idé om vart man ska. Min idé är fortsatt omvärldsbevakning i realtid i takt med att vi får en mer turbulent värld. Och att nätverka. Med detta vill jag som skriver här tacka alla er som läst Omvärldsbevakaren under 2018 och skicka en hälsning om ett riktigt gott nytt år. Nu tar vi in det nya året imorgon natt. Jag är tillbaka i januari. Då skriver vi inte längre 2018. Då skriver vi 2019.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.