Fredrik

Centerns alternativ har nu fallit

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Centerledaren Annie Lööf har nu sonderat sin vecka. Alternativen som har prövats är (A) En alliansregering med stöd av MP (B) En alliansregering med stöd av Socialdemokraterna och (C) En liten mittenregering med L och C. Ingen av dessa alternativ har tolererats. S och M är kvar i att om de ska trycka på grön knapp så ska de sitta på statsministerposten själva. Därmed är låsningarna kvar och vi har inte rört oss framåt. Det intressanta nu blir vad nästa steg är. Talmannen ska ha pressträff in om ca 1 h och 30 min när detta skrivs. Då får vi klarhet i nästa steg. Jag tror att extraval börjar bli mer och mer sannolikt. Åtminstone måste vi nu få på plats en ny statsministeromröstning vare sig Löfven vill ställa upp eller inte. Det alternativet kommer falla. Men för att alls komma framåt här så känns detta ganska kontroversiella beslut som helt nödvändigt nu.
 
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.