Fredrik

Streaming marknaden ritas om

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är uppenbart att det som pågår nu kommer få stora effekter på streaming marknaden. Disney kommer med sin strömmande tjänst rita om kartan för strömmande media totalt 2019 när denna kommer. Disney är en mycket stark spelare med mycket starka rättigheter bakom sig som kommer få en mycket stor tyngd för vad andra gör. Det är helt uppenbart att fler kommer starta egna strömmande media tjänster. Fragmentiseringen av mediemarknaden för strömmat innehåll kommer tillta. Netflix som är en redan etablerad tung spelare kommer som det verkar mer investera i egen produktion. Vad Amazon gör kommer bli riktigt intressant nu. Det är väl därifrån det är minst klart just nu vad som håller på att hända. Youtube kan bli den stora förloraren här när kvalitetsinnehåll slår mot intresset för användargenererad media. För mig som konsument kommer detta dock medföra vissa problem och film och tv-serier kan man behöva flera strömmande tjänster till i framtiden. Just nu investerar jag tungt i DVD och Blu-ray marknaden för att garantera ett gott utbud för mig. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.