Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (2/10-4/10-2018): Förkylning och skolan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Har fortsatt en förkylning i kroppen och behöver tid för återhämtning här. Därav var det lite uppehåll. Men nu kommer en aktuell omvärldsbevakning.

Ett bolag som hade agerat på det sätt som skolan i alltför stor utsträckning har hanterat omvärldsförändringarna hade gått i konkurs.

Är det inte dags att starta om skolsystemet och tillsammans bygga upp något annat där vi tar de delar som är friska fortfarande och bygger vidare på dem för att skapa ett nytt skolsystem?

De sjuka delarna av systemet kan då avvecklas och vi kan få ett skolsystem som faktiskt kan leverera både processer och resultat på hög nivå i en snabbt föränderlig omvärld.

Jag tror dessvärre att vi kommer bli tvingade till detta med tanke på den lärarbrist inte minst som står för dörren. Man talar om 180 000 lärare som saknas till 2031. Det är väldigt, väldigt mycket det. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.