Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (30/9-2018): Geografisk analys i Google analytics

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Ljudfilen är hämtad från Omvärldsbevakarens ljudsektion. Google analytics tillhandahåller en tjänst som berör geografisk analys. Genom denna tjänst kan man se precis från vilket land och vilken region eller delstat som användarna av sidan kommer ifrån. Detta gör man genom att välja rapporter i menyn. Därefter väljer man den rapport som heter målgrupp och därefter klickar man på geografisk i menyn. Välj sedan plats i menyn. Nu får man upp en interaktiv karta över var man får besökare ifrån. Om man till exempel har besökare i Sverige kan man klicka på Sverige i den interaktiva kartan och se från vilken eller vilka regioner som besökarna kommer ifrån.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.