Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (28/9 – 29/9-2018): Fortfarande lite förkyld och Facebook äger inte ditt innehåll

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Fortfarande lite förkyld. Därav att aktuella omvärldsbevakningar inte riktigt lyckas levereras varje dag ännu. Men det kommer bli bättre.

EU-kommissionens juridiska kommissionär påstår på Twitter att Facebook äger full copyright till dina bilder exempelvis. Det är inte korrekt. Översatte deras policy i 3.3 Terms of service till engelska med Google translate: “You own the content that you create and share on Facebook and the other Facebook products that you use, and nothing in these terms and conditions affects your right to your own content.”. Tydliga besked om vad som gäller från Facebook. 

Ja du behöver ge dem en icke exklusiv rättighet. Men det måste man för att de alls ska få ha innehållet på sin plattform. Det betyder dock inte att Facebook äger upphovsrätten till det du skapar. Ditt innehåll stannar som ditt innehåll. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.