Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (10/9-2018) – valspecial: Analys parti för parti

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
S och M gör dåliga val. Det är två förlorare som nu ska göra upp om regeringsmakten. Tiden när dessa två partier var bärande delar av statsmakten är över. De kan inte ens nå 50 procent av rösterna tillsammans längre.
 
L, KD och V gör bra val överlag. Inga överraskningar även om KD och V går framåt. Men det är också vad opinionen visade.
 
MP klarar sig precis kvar i riksdagen. Här lär knappast minerna vara lika muntra även om man är glad över att ha klarat riksdagsspärren.
 
SD ökar. Men inte lika mycket som befarat.
 
C gör ett mycket starkt val. Fi finns i princip inte efter det här valet. Man har i praktiken tappat det stöd man hade i valet 2014.
 
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.