Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (9/9-2018) – valspecial: Valu 2018 visar på två sjunkande skepp (S och M)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
SD kommer ha över 30 procent nästa val 2022 om inte de två etablerade partierna Moderaterna och Socialdemokraterna förstår att väljarna har avvisat deras politiska innehåll.
 
SD plockar alltså 19 % av sina röster från S och 18 % från M i Valu 2018 jämfört med förra valet. Det innebär alltså att 19 % av de som röstade socialdemokraterna förra valet nu röstar på SD och 18 % som röstade Moderaterna 2014 nu röstat på SD.
 
Socialdemokraterna och Moderaterna blöder nu väljare och är som två sjunkande skepp. Att kaptenerna på respektive skuta genast behöver lämna sina poster är rätt uppenbart. Gärna innan skeppen har sjunkit än mer. Det är tid för ansvarsutkrävande Stefan Löfven och Ulf Kristersson. Det här är undermåliga resultat i denna Valu 2018. 
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.