Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (9/9-2018) – valspecial: Nu kör Omvärldsbevakaren igång sin valbevakning

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Omvärldsbevakaren kommer självklart bevaka valet hela dagen. Det är tid för riksdagsval, kommunalval och landstingsval. Gå ner och rösta. Det är viktigt att fullgöra sin demokratiska plikt. Jag har i sista stund valt att ändra min åsikt. Mer om detta nedan.

Jag har valt att efter att i flera val ha röstat blankt gå över till Vänsterpartiet. 

En anledning till detta är kampen för demokrati och frihet och emot den pina som sprider sig i Sverige och i många länder med rasism.

En annan anledning är EU-motstånd. Jag är inte förtjust i hur EU fungerar och verkar. Här behövs förändring. EU måste få tillbaka fokus på oss medborgare, något man nu helt har tappat. Om Eu inte kan förändras inifrån vill jag pröva frågan om Sverige ska vara kvar i unionen. 

En tredje anledning till mitt val är frågan om Palestina och dess erkännande där Vänstern varit drivande för ett sådant. Detta är viktigt för mig.

En fjärde anledning är den vilja till förändring som jag tycker Sjöstedt står för. Det är så uppenbart att vi har ett ökat avstånd mellan eliten och folket idag. Klyftan mellan politiken och väljarna har blivit för stor. Jag upplever att V har en politik för att förändra detta. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.