Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (7/9 – 2018 och 8/9 – 2018): Adwords

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är viktigt att man investera tid i sina sökord när man använder Adwords. Adwords är Googles tjänst för annonsering. Det är lätt hänt att man hamnar i en situation där man väljer för breda sökord som man har i Adwords. Istället bör man vara mer noga med vilka sökord man väljer att inkludera så att man verkligen träffar de kunder som man vill nå. Detta innebär förmodligen en mindre publik. Men å andra sidan blir det en för dig mer relevant publik som faktiskt är intresserade av dina produkter. 

Det är också viktigt att inte skicka all trafik till sin startsida. Man ska snarare tänka att den som söker vill ha relevant information utifrån sin sökning. Skapa sidor som är kopplade till dina sökord istället så att den som använder dina sökord hamnar på sidor med relevant information för sin sökning. Om en användare upplever att denne inte får relevant information utifrån sina sökord är det stor risk för att användaren inte kommer tillbaka till dig och kanske rent av ger dig ett dåligt rykte både offline och online genom att sprida sin negativa erfarenhet av dig som en som inte levererar relevant information utifrån vad användaren var ute efter.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.