Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (6/9-2018): Parti betyg för mandatperioden

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Socialdemokraterna:

Inga stora skandaler. Men Löfven har inte lyckats i partiledardebatterna. Han går inte hem i media. Gick från öppna gränser till slutna gränser på ingen tid alls och har skadat Öresundsregionen i regering.

Betyg: 1

Vänsterpartiet:

Inte synts jättemycket under mandatperidoen, men Sjöstedt är duktig på partiledardebatter vilket väger upp. Har medvind just nu.

Betyg: 3

Miljöpartiet:

Har kantats alldeles för mycket av skandaler den här perioden. Varken Fridolin, Romson eller Lövin har gjort några större intryck. 4 riksdagsledamöter hoppade av riksdagsgruppen i protest mot det egna partiets agerande i regeringsställning.

Betyg: 0

Kristdemokraterna:

Thor har ändå åstadkommit lite och har fått upp sina siffror nu på slutet. Men överlag har det inte varit bra. Alldeles för osynliga. Otydliga besked om samarbete med SD.

Betyg: 1

Centerpartiet:

Annie Lööf har inte hamnat i några stora politiska skandaler, även om det varit lite sisådär med synlighet under perioden. Tydlighet i migration och regeringsfrågan.

Liberalerna:

Alldeles för osynliga. Men tydliga i frågor rörande SD och regeringsbildningen. Jan Björklund är inte den som jag tror kommer leda Liberalerna efter valrörelsen. Han är inte en valvinnare.

Betyg: 2

Moderaterna:

Anna-Kindberg Batra fick gå. Men Kristersson har gjort ett bra jobb hittills. Inga stora skandaler och synts en del.

Betyg: 3

SD:

Åkesson är en skicklig talare. Men uttalanden om SR P3 som skitkanal som borde läggas ner och liknande saker drar ner det rejält.

Betyg: 2

FI:

Totalt misslyckande. Fi har haft en unik chans under Metoo att synas. Det har man inte gjort. Nu är man ett parti som kommer få slicka såren efter den här valrörelsen, starta om partiet. Inte alls bra. Detta är mandatperiodens kalkon i och med hur stora chanser man hade under Metoo och få upp sina frågor, vilket man helt misslyckats med.

Betyg: 0

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.