Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (2/9-2018): Redigerade bilder

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

DSC_4072_edited

Bilden ovan är redigerad i Photoshop och det är precis detta som är temat för dagens omvärldsbevakning. 

Dagens omvärldsbevakning ska alltså handla om redigerade bilder. Jag kan tycka att det är ok att ha redigerade bilder på sin webbsida om man är öppen med just det att dem är redigerade. Då man kan skapa väldigt intressanta och snygga bilder i Photoshop genom att applicera exempelvis foto filter. Det problem som jag ser är när man inte berättar att bilderna är redigerade. Då är det på gränsen till att luras eller kanske rent av ren manipulation. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.