Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (28/8-2018): Hur kan vi komma vidare?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Känner mig rätt uppgiven. Rätt trött faktiskt. Det finns inte många saker att hänga upp sin framtidstro längre på. Lyssnar man på politiken så undrar man om det finns en vision för framtiden eller om denna är död. Det är en valrörelse som inte är en valrörelse. Detta är inte ett val om framtiden. Det är ett val mellan två block som båda tycker det var bättre förr och som inte vill ta tag i de samhällsutmaningar vi står inför. Det framtidshopp som en valrörelse borde sprudla av har istället förbytts av hopplöshet. Ja. Det här kan låta som en dystopi men känslan för politiken och för var vårt samhälle är på väg just nu är tyvärr rätt dyster. Problemen i det här landet och inom EU är stora. Och det verkar inte som om politiken är förmögen eller har orken att lösa dem. De förvärras snarare. Det är inte förvånande att människor väljer högerextrema partier när hoppet om verklig förändring har försvunnit. När människor tappar hoppet om framtiden ja då kommer dessa partier. Då kommer vreden, hatet och ilskan. Då kommer hoten. Det är det vi ser nu. 

Så min fråga blir: Hur kan vi komma vidare härifrån?

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.