Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (25/8-2018 och 26/8-2018): Summering av nyhetsläget

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag har dessvärre åkt på en förkylning vilket fick mig att inte skriva under gårdagen. Men här kommer en nyhetsuppdatering som aktuell omvärldsbevakning för 25/8 och 26/8.

Senatorn John Mccain har gått bort efter en tids sjukdom. Tragiskt och en av de viktiga rösterna mot Trumps agenda har gått ur tiden.

Regeringen vill utreda kroppsvisitering på högskoleprovet. I min bok kan inte det fusk som pågått vara ett så allvarligt brott att det kan leda till så ingripande åtgärder. Här känns det verkligen illavarslande om man ska kroppsvisitera alla som vill skriva högskoleprovet. På vilka juridiska grunder får något sådant göras mot folk som bara vill skriva provet? 

Åskvädret som det varnades för igår i Skåne gick upp i rök. Det blev inget kraftigt åskväder. Om än lite regn. 

Italien hotar med att dra in sin EU-medlemsavgift om inte andra länder tar emot flyktingar från de båtar som fastnat utanför Sicilien. Detta har föranlett ett krismöte i EU. Ja det är rimligt att fler länder tar ansvar. Men det är inte rimligt att människor inte ska kunna komma i land. Ett krismöte ska hållas eller har hållits redan. Här lär behövas fler krismöten framöver då EU:s politik för migration nu har rasat ihop. 

 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.