Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (22/8-2018): Mycket oroande BRIS-rapport

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Andelen unga som kontaktar BRIS som mår extremt dåligt har ökat med 40 procent sedan förra sommaren.

Nu vill jag vända mig direkt till det här landets politiker: Skäms ni inte för vad ni har åstadkommit eller snarare inte har lyckats åstadkomma?

Det är oerhört magstarkt att sitta och diskutera hårdare tag mot barn och unga både i skolpolitiken och i frågor rörande lag och ordning när samhället och ni politiker har svikit de unga, vår framtid, på det här sättet.

Nog får vara nog. Det är hög tid att vi väljare sätter tryck på politiker som uppenbart inte sköter sitt jobb.

Och apropå politik. Såväl Fridolin som Strandhäll har i fina ord talat om hur mycket man satsat på elevhälsan. BRIS rapport visar att andelen samtal om att elevhälsan och BUP inte fungerar har fördubblats sedan förra året. Mer uppenbart exempel på politiker som inte levererar kan man knappast få faktiskt. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.