Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (14/8-2018): Bränderna i Västsverige

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Jag förstår till fullo den frustration som många i det här landet känner just nu. Även jag är en av den som känner denna frustration. Men det ursäktar inte att man går ut och bränner upp 80 bilar i Göteborg. Inte på något sätt faktiskt. Det fungerar inte att höja straffen eller skärpa övervakningen för det enda som händer då är att dessa grupper blir ännu mer fientligt inställda till samhället. Detta handlar om mycket utsatta områden där arbetslösheten är extremt hög och där politiken och staten i praktiken har kapitulerat inför utmaningen att rusta upp dessa bostadsområden. 

 
Flera tidningar kör nu en stor story om att sociala medier kan ha använts för att koordinera bränderna. Men att sociala medier kan koordinera människor har varit känt för oss som jobbat med de här frågorna under många, många år. Det är det som har hänt här. Människor kan socialt koordinera sig mycket enklare idag både för legala och illegala aktiviteter via sociala medier.
 
 
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.