Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (10/8-2018): Enkla eller komplexa lösningar – lärarbrist och kort reflektion

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag tror att lärarbristen är ett typ exempel på en fråga där komplexiteten är hög. Men där lösningarna riskerar bli enkla lösningar. Det ska vinnas politiska poänger på vems fel det är att vi har brist. Men i grunden behöver komplexa problem komplexa lösningar. Så även inom lärarbrist frågan. Därför tror jag inte att politiken kommer lösa situationen. Åtminstone inte som den ser ut nu. Politiken är alltför fastlåst i gamla positioner och man har siktet på att vinna val. Då blir enkla lösningar som går hem hos gemene man svaret. Svaret blir inte de komplexa lösningar som tar lång tid att genomföra och tänka ut. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.