Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (7/8-2018): Genuspedagogik?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag tror det finns behov av att ha frågor om genus uppe i skolan. Det är centralt att sprida kunskap om genusfrågor. Å andra sidan kan jag instämma delvis i den kritik som finns mot Genuspedagogik hos Moderaterna i Staffanstorp. Den skulle må bra av en tydlig konkretisering av vad det är man de facto vill göra. Detta skulle man till exempel kunna göra genom att utveckla en bank med undervisningsmaterial som bygger på Genuspedagogik. Jag tror det finns viktiga poänger i denna sortens pedagogik. Men den behöver bli konkretiserad med konkreta och skarpa arbetsområden. Precis som jag menar att även IT behöver detta idag. Även vi har varit för otydliga med vad vi vill.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.