Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (5/8-2018): Emmabodafestivalen och journalistik under betalvägg

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

På ett eller annat sätt måste en tidning få in inkomster för att kunna producera journalistik. Vill vi ha journalistik får vi nog också räkna med att betala för den. Det finns två sätt man kan betala för journalistik. Det ena är via uppmärksamhet (reklam) och det andra är via abonnemang.

Problemet med reklam marknaden är att den är nästan utslagen för tidningarna idag då Google och Facebook tar så stora delar av de intäkter som kommer in på denna marknaden. Kvar är alltså egentligen bara läsarintäkter i någon form. Det kan vara olika former av abonnemang, men det kan också vara event och liknande som tidningarna tar inträde för. Här kan jag se mycket spännande möjlligheter framför mig.

Jag kan förstå Emmabodafestivalens perspektiv, men samtidigt är det faktiskt som så att jag som konsument skulle se det som rätt negativt om en festival inte gav pressen tillgång till densamma. Det är skäl nog för mig för att inte gå på festivalen. Det är min åsikt. Vi behöver en fri och öppen press.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.