Fredrik

Utredning om undervisningskvalitet problematisk

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Utredningen med titeln undervisningsskicklighet i centrum har flera problem. Ett par av dem tar jag upp nedan. 
 
1. Vi har nu haft två misslyckade karriärreformer i svensk skola. Här lägger regeringen fram den tredje. Varför skulle det funka bättre den här gången?
 
2. Vi har redan problem med att rekrytera handledare till lärarstudenter. Nu ska det krävas titeln erfaren lärare (minst 6-8 års erfarenhet) för att få handleda lärarstudenter. Var ska vi få handledare ifrån i framtiden till lärarstudenter?
 
3. En del av utredningen går uppenbarligen ut på att lärare ska avancera genom kompetensutveckling. Detta är jättebra. Om man inte har brist på personal. Då innebär det istället att bristen och ruljansen av personal kommer öka. Här saknas en konsekvensanalys som är rimlig och realistisk.
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.