Fredrik Karlsson

Fysik åk 4-6: Varför årstider?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Summering: I den här uppgiften har eleven fått i uppdrag att förklara för en kompis som inte börjat läsa denna del av fysiken varför vi har årstider.

Titel
Årstider

Nivå
Åk 4-6

Ämne/Kurs
Fysik

Moment
Solsystemet, våra dagar och årstider

Centralt innehåll
Solsystemets himlakroppar och deras rörelser i förhållande till varandra. Hur dag, natt, månader, år och årstider kan förklaras.

Kunskapskrav för E
Dessutom beskriver eleven och ger exempel  himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för enkla resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer.

Kunskapskrav för C
Dessutom förklarar eleven och visar på samband kring himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för utvecklade resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer.

Kunskapskrav för A
Dessutom förklarar eleven och visar på mönster i himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för välutvecklade resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer.

Material
Under arbetet med den här uppgiften ska du få visa dina kunskaper om hur årstider uppkommer. I den här uppgiften ska du arbeta på egen hand. En kompis till dig kommer fram och undrar om du kan hjälpa till med att förklara varför vi har årstider. Hur skulle du förklara för din kompis som ännu inte börjat läsa denna delen av fysiken varför vi har årstider? Skriv max en halv A4-sida där förklarar varför vi har årstider och lämna in den till läraren för bedömning.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.