Fredrik

Fel debatt om Telia och Tv4

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det känns för mig som om debatten om TV4 och Telia har hamnat snett idag efter Telias förvärv av TV4/CMore. Det är inte det statliga ägandet som är problemet även om jag förstår att det är fint att ta billiga politiska poänger på detta i en valrörelse. Det stora problemet är hur vi överhuvudtaget ska säkra upp kvalitetssäkrat svenskt innehåll på en marknad där globala jättar som Amazon och Netflix väller in med full kraft. 

Detta är en upptrappning och positionering för den slutgiltiga striden på tv-marknaden där rättighetskriget kommer bli brutalt. I min bok tror jag att Amazon och Netflix har störst chans att kliva ut som vinnare. Men låt oss se det först. Dock hade Telia inte mycket val annat än att köpa innehåll om man ska vara med nu. Det räcker inte längre att vara distributör du måste ha eget innehåll också. Telia skaffar sig nu eget innehåll genom förvärvet av TV4/CMore. Jag tror det kommer fortsätta bli turbulent på mediemarknaden. Men. TV4/CMore har för nu en trygg ägare med visioner och gott om kapital. Det är viktigt för mig som medborgare och konsument. Därför tycker jag Telia gör helt rätt som tar ansvar och köper TV4/CMore. Bra där Telias ledning. Låt oss hoppas att även politiken nu kommer på banan och förstår vikten av den här säkringen av svenskt kvalitetsinnehåll på tv-marknaden. 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.