Fredrik

Tänk om, tänk nytt – landet behöver det

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
De institutioner som skulle bära oss bär oss inte längre.
 
De institutioner som skulle utgöra välfärdsstaten är idag instabila system. Polisens kris, skolans kris och vårdens kris är alla exempel på detta.
 
De institutioner som vi trodde skulle vara grunden i den svenska modellen är det inte längre. Arbetsmarknaden är i kraftig förändring.
 
Med denna kraftiga förändring kommer helt nya möjligheter, men också utmaningar. Gamla industrier gör motstånd, men kommer att försvinna ändå. De kan inte vinna det här slaget mot innovativa sektorer som tar över.
 
Den som vill nätverka och röra på sig kommer att ha en stor fördel nu. Den som inte vill nätverka och har förmågan att snabbt ställa om kommer få problem och stora utmaningar framför sig. Det är inga nya förmågor som behövs utan förståelse för att förändringshastigheten har ökat kraftigt och vad det får för konsekvenser. 
 
Hierarkiska tungrodda system kommer få det tufft. Snabbrörliga decentraliserade nätverkande organisationer kommer kunna hålla takt med samhällsutvecklingen. Det är tid att vi tänker om och tänker nytt. För det är i mina ögon vad landet behöver.
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.