Fredrik

Vänj dig vid kommunikation med botar, robotar och algoritmer

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är inte längre bara människor vi kommunicerar med och tiden när vi bara kommunicerade med människor är förbi. Det är redan idag så att vi behöver vänja oss vid tanken att det kan vara en bot, en algoritm eller en robot som vi kommunicerar med på exempelvis sociala medier. Det är en tanke som är skrämmande. Men vi kommer behöva att ta in detta perspektiv vare sig vi vill det eller inte då den teknologiska utvecklingen går fort i denna riktning. Ja det finns problem här. Men det finns faktiskt också väldigt stora möjligheter. Det är väldigt lätt att vi fastnar i problemen och inte ser möjligheterna. Det hoppas jag vi kan undvika nu.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.