Fredrik

Brexit ministern avgår

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är en turbulent period i brittisk politik. David Davis som är Brexit minister har tillsammans med två andra ministrar (som också är kopplade till Brexit förhandlingarna i form av biträdande Brexit – ministrar) har enligt uppgifter i media lämnat regeringen i natt. Det i protest mot Theresa Mays Brexit politik vad det verkar som. Regeringen befinner sig nu i ett mycket svårt läge med tre ministrar som har avgått och parlamentsledamöter som hotar med att genomföra en förtroendeomröstning om Mays framtid. Vi är ca ett år från att Storbritannien ska lämna EU. Med det kaos som verkar vara i den brittiska regeringen nu med tre ministrar som hoppat av så kan man undra om Storbritannien alls når ett avtal överhuvudtaget med EU. En hård Brexit där Storbritannien faller ut utan avtal kan då inträffa. Konsekvenserna av det vet vi inte. Men förmodligen kommer det få stora konsekvenser om man tittar på vad bedömare gör för bedömning av detta scenario. Återstår att se vad som egentligen händer. Det får tiden utvisa nu. Helt klart är att frågan om vem EU egentligen ska förhandla med framöver nu i den brittiska ledningen måste ställas på sin spets. Är Theresa Mays regering fortfarande regeringsduglig?

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.