Fredrik

Censurmaskinen: Yttrandefrihet i fara och politiskt svek

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Nu vill politiken med S och MP i spetsen dra undan mattan för yttrandefriheten online. S + MP är en farlig regering som inte ens kan ta kritik, vilket visade sig när MP tog bort min kommentar som innehöll kritik mot censurmaskinen på Internet. Men istället för att diskutera frågor rörande de allra mest grundläggande värdena i ett demokratiskt samhälle som nu är hotade får vi ett partipolitiskt ideologiskt drivet smutskastningskrig där det är viktigare att kunna slå ett ideologiskt baseballträ i huvudet på motståndaren än att kunna föra fram var man själv står i grundläggande frågor om yttrandefriheten. Den som träffar hårdast vinner. Samtidigt som man har väljare som mig som är oroade för om vi kommer kunna få uttrycka oss själva i framtiden så lanserar ni förslag om engångsartiklar i plast. Som om det har någon som helst relevans för mig som väljare vad politiken tycker om engångsartiklar.

Men det kommer bli andra tongångar efter höstens val när vi slängt ut den här regeringen från Rosenbad och vi har försatt landet i en politisk kris. Den är inte rolig. Men den är nödvändig då det verkar vara det enda språk Rosenbad förstår (man klagar på sociala medier för att de inte kommunicerar tillräckligt bra, men av erfarenhet så är jag av åsikten att Rosenbad är oerhört svåra att kommunicera med). Men det kommer bli ett annat tonläge efter valet i höst tror jag. Regeringskrisen är nära med 3 partier på 20 procent ungefär. Det krävs då att man samlar ihop nära 30 procent till bland andra partier för att man alls ska nå en majoritet i riksdagen. Som läget är nu kommer man varken förbi statsministeromröstningen eller budgeten. Politik av idag handlar inte längre om att säga vad man själv tycker eller att hedra demokratin.

Det handlar om att bedriva ett uttröttningskrig i bunkrar mot en motståndare som agerar på samma sätt. Förr eller senare måste detta skyttegravskrig få ett slut. Kanske kan det ske med en regeringskris i höst. Kanske inte. Det här måste få ett slut. Hur illa det här än låter, är medveten om att detta låter oansvarigt, men jag kommer rösta för en regeringskris i höst. Jag tror det vore bra för landet, även om den kommer vara smärtsam, för vi behöver lösa upp det här skyttegravskriget på fronten som politiken har blivit idag. För vi kan inte fortsätta som nu. Människor blir bara mer och mer trötta på politiken och bland de unga 15-24 år är förtroendesiffrorna nu så låga att endast 3 procent av de unga har stort eller mycket stort förtroende för politiken. Det är mycket illa för demokratin.

Som väljare vill jag ta ansvar för landets utveckling genom min röst. Men i det ansvaret ligger också att säga ifrån på skarpen när det håller på att gå illa. Jag tror vi behöver något nytt och ur en kris i systemet kan förhoppningsvis något nytt växa fram som är friskt istället för dagens politiska skyttegravskrig som kommer bli politikens död. Människor är så frustrerade och så trötta på det här att vi i förlängningen kommer få se minskat valdeltagande och i slutändan det man kallar för en falnande demokrati när de politiska partiernas medlemmar dör ifrån dem och inga nya kommer in.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.