Fredrik

Hopplöshet eller vilja till förändring?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag vet inte riktigt var det här inlägget tar vägen. Men det känns som om valet i höst inte kommer handla om välfärden utan snarare om de som känner hopplöshet och de som känner en vilja att förändra. Det känns som om att det kan finnas en tredje grupp här. De som vill skapa en ökad grad av hopplöshet hos alltfler istället för hopp om förändring. Det här blev luddigt. Men känslan jag har är att det är ett ideologiskt krig mellan dessa tre grupper i samhället just nu. Ingen är tillräckligt stark för att vinna. Ingen är tillräckligt svag för att förlora. Det är som ett enda stort vakuum där man pendlar mellan hopp och förtvivlan över utvecklingen. Vart ska utvecklingen ta vägen? Mot förändring? Mot ökad grad av hopplöshet? Bevara det stora vakuum som nu uppstått eller vem kommer i så fall fylla detta vakuum?

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.