Fredrik

Farliga tider: Lär av historien!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Det är en farlig tid vi lever i nu. Parallellerna till andra tider, mörka tider, är så slående att det är svårt att hitta utrymme för att inte bli oroad.
 
1. Finanskris (känns det igen från börskraschen 1929?)
 
2. Handelskrig (som på 30-talet ledde till depressionen på 30-talet) håller på att utvecklas i vår tid mitt framför våra ögon.
 
3. Många människor är arga, ledsna och besvikna och känner hopplöshet precis som under den stora depressionen. I länder som Grekland är arbetslösheten bland unga över 40 procent.
 
4. När hopplösheten sprider sig kommer också nationalismen som ett brev på posten. Hatet tar över och vi får rasistiska krafter som tar makten.
 
Det är verkligen hög tid att vi lär av historien nu. Vi är verkligen inte i en rolig situation just nu. Våra politiker måste ta tag i de problem som finns i Europa. Innan det är försent.
No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.