Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (24-26/5-2018): Summering av tre dagar

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

EU:s ministerråd har dessvärre röstat för länkskatten och att göra plattformar ansvariga för eventuella upphovsrättsintrång på deras plattformar. Förslaget är illavarslande och dåligt skrivet är min åsikt. Det här måste stoppas i vidare förhandlingar i Bryssel.

Telia ser ut att försöka lägga vantarna på Bonniers tv-verksamhet. TV4 är en bra investering, men CMore är ett sorgebarn ekonomiskt. Undrar hur Telia tänker utveckla verksamheten här? Men logiskt för Telia ändå då man är i desperat behov av innehåll.

Netflix värderas nu högre än Disney. Det är intressant att se hur denna marknad har förändrats senaste tiden. Låt oss dock se vad som händer när Disney (nästa år?) lanserar sin streaming tjänst för deras film och tv-program. Då får vi en bra värdemätare på Disneys ställning på en ny film- och tv-marknad.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.