Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (22/5-2018): Reflektion om Facebook

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag tror inte att Cambridge Analytica skandalen kommer ha så stor inverkan på Facebook. Det finns inte några tecken på färre användare. En hel del kritik har kommit, men inget verkar ha hänt med antalet användare. Facebook behöver självfallet ta ansvar dock i framtiden om än att jag inte tror det kommer bli någon jätteskillnad framöver dock. Jag ser inte hur man ska reglera en plattform med över 2 miljarder användare utan de agerar nästan som en form av global institution eller global stat. Detta ställer enorma krav på en plattform som Facebook dock. Vi behöver nog fundera över vad detta innebär. För Facebook är så stora nu att de är större och mer mäktigare än de största staterna i världen.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.