Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (13/4 och 14/4): Reflektion över Syrien och akademin

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Igår mådde jag dessvärre inte helt bra och kunde därför inte skriva. Såhär kommer nu aktuell omvärldsbevakning för både 13/4 och 14/4. Låt mig inleda med det som pågår i Svenska akademin. Det verkar som om en av Sveriges äldsta institutioner faller ihop nu. Ständige sekreteraren Sara Danius har lämnat sin post.  Samma för den ledamot som är gift med den så kallade kulturprofilen (Omvärldsbevakaren väljer i enlighet med sin publicistiska etik att inte namnpublicera då detta saknar fog vad jag kan se i dagsläget).

Nu är akademin nere på 11 ledamöter och fler kan hoppa av. Det ser mer ut som om man behöver städa upp ordentligt. Varenda ledamot borde lämna sina platser och sedan skriva om stadgarna. Välj in nya friska krafter som kan ta akademin vidare. Börja om från början. Riv upp gör om gör rätt.

Nu över till dagens andra reflektion: Syrien. USA har med stöd av Storbritannien och Frankrike attackerat mål i Syrien. Målen ska tydligen ha valts ut för militära mål. Men låt oss se detta först. Vi vet inte riktigt vad man har åstadkommit ännu. Ryssland har i alla fall reagerat kraftigt på detta anfall. Men det var väntat. Återstår att se vad som händer nu.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.