Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (10/4-2018): Reflektion över akademi i kris

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Svenska akademin går nu igenom sin värsta kris sedan institutionen bildades. Det är helt uppenbart att det finns så delade meningar inom akademin att de inte kan fortsätta arbeta i nuvarande form. Dagens försök till palatskupp mot den ständiga sekreteraren i Expressen är knappast någon rolig läsning precis där en annan av ledamöterna i Svenska akademin attackerar den ständige sekreteraren.

Svenska akademin är en viktig maktfaktor i kulturen i vårt land. Men såhär kan man inte bete sig utan att det får konsekvenser. Allvarliga konsekvenser. För förtroendet inte minst. Det är nu öppet gräl i massmedia. Det känns som om Svenska akademin behöver en total nystart faktiskt.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.