Home»Inrikes»Aktuell omvärldsbevakning (10/4-2018): Reflektion över akademi i kris

Svenska akademin går nu igenom sin värsta kris sedan institutionen bildades. Det är helt uppenbart att det finns så delade meningar inom akademin att de inte kan fortsätta arbeta i nuvarande form. Dagens försök till palatskupp mot den ständiga sekreteraren i Expressen är knappast någon rolig läsning precis där en annan av ledamöterna i Svenska akademin attackerar den ständige sekreteraren.

Svenska akademin är en viktig maktfaktor i kulturen i vårt land. Men såhär kan man inte bete sig utan att det får konsekvenser. Allvarliga konsekvenser. För förtroendet inte minst. Det är nu öppet gräl i massmedia. Det känns som om Svenska akademin behöver en total nystart faktiskt.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments