Home»Digitalisering»Aktuell omvärldsbevakning (8/4-2017): Partier som klagar, men har de städat framför egen dörr?
Nu klagas det (igen) på hur de stora nätjättarna hanterar personuppgifter från de etablerade partierna. Nu ska vi se här hur de etablerade partierna hanterar den typen av frågor som de ställer till nätjättarna.
 
Socialdemokraterna:
12 Cookies
54 tredjepartsförfrågningar
16 tredjepartskontakter
Använder HTTPS protokoll som standard
 
Vänsterpartiet:
6 Cookies
85 tredjepartsförfrågningar
32 tredjepartskontakter
Använder inte HTTPS protokoll som standard
 
Miljöpartiet:
8 Cookies
15 tredjepartsförfrågningar
7 tredjepartskontakter
Använder HTTPS som standard
 
Moderaterna:
13 Cookies
39 tredjepartsförfrågningar
14 tredjepartskontakter
Använder HTTPS som standard
 
Liberalerna:
38 Cookies
49 tredjepartsförfrågningar
27 tredjepartskontakter
Använder HTTPS som standard
 
Centerpartiet:
7 Cookies
20 tredjepartsförfrågningar
12 tredjepartskontakter
Använder HTTPS som standard
 
Kristdemokraterna:
6 Cookies
27 tredjepartsförfrågningar
7 tredjepartskontakter
Använder HTTPS som standard
 
Slutsats: Vänsterpartiet använder inte ens HTTPS protokoll, men är en av de som klagar mest på Google och på Facebook. Det är nog dags att städa upp framför egen dörr innan man börjar klaga Vänsterpartiet. Övriga partier har en lång rad cookies, tredjepartsförfrågningar och så kallade tredjepartskontakter som potentiellt kan göra exakt det som Cambridge analytica gjorde på Facebook. Detta innebär inte att det har hänt något farligt. Men risken att det kan hända något borde få även de etablerade partierna att fundera över detta. Frågorna ska inte bara ställas till Facebook och Google. Utan också till de etablerade partierna som nu klagar på nätjättarna. Partierna bör börja med att städa upp på sina egna hemsidor innan de klagar på andra för att inte ha gjort det. Det är min slutsats.
No votes yet.
Please wait...

Comments

comments