Home»Digitalisering»Aktuell omvärldsbevakning (5/4 och 6/4): Programmering i skolan

Jag hann dessvärre inte färdig med denna text till igår så här kommer texten för aktuell omvärldsbevakning för både 5/4 och 6/4. Den ska handla om programmering i skolan. Man ska nu införa detta i läroplanerna och det som är intressant med detta, men också lite skrämmande är den brist på pengar som råder här. Det har varit upp till varje huvudman att ta fram den fortbildning som krävs för lärare i de här frågorna.

Det är svårt att förstå varför 290 kommuner och massor med friskolor ska sitta och utveckla egna koncept för fortbildning när staten kan åstadkomma en central utbildning i programmering via skolverket. Det hade exempelvis kunnat göras utifrån samma sätt man lagt upp läslyftet på. Jag har mycket svårt att förstå varför detta inte blev fallet.

Det känns som om man från statsmakten gärna vill ha en digitaliserad skola, men man vill inte betala för densamma. Här måste vi få till en förändring. Annars kommer vi inte skapa likvärdighet i skolsystemet i digitaliseringsfrågorna.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments