Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (4/4-2018): Skott har avfyrats vid Youtubes högkvarter

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Klockan är snart 03:00 här i Sverige och jag vaknade upp för en stund. Tyvärr till en fruktansvärd nyhet om skottlossning vid Youtube:s högkvarter. Det ska enligt de uppgifter vi har nu vara flera personer som ska vara skottskadade. Hur svårt framkommer inte direkt just nu. Den kvinnliga skytten ska vara död.

Det här är en fasansfull påminnelse om att våldet har kommit för nära oss i våra demokratiska samhällen. Till och med en video tjänst kan bli attackerad av människor med vapen. Var kan detta då inte hända för någonstans? Det händer om och om och om igen. Historien upprepar sig. Alla tankar till alla anställda inom Alphabet i allmänhet och i synnerhet till de drabbade inom Youtube.

Det här borde inte få hända. Låt det aldrig hända fler gånger och stoppa det vansinne som pågår i USA där vapen flödar fritt. Människor dör på grund av att vapen är lätt tillgängliga.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.