Home»Digitalisering»Aktuell omvärldsbevakning (4/4-2018): Skott har avfyrats vid Youtubes högkvarter

Klockan är snart 03:00 här i Sverige och jag vaknade upp för en stund. Tyvärr till en fruktansvärd nyhet om skottlossning vid Youtube:s högkvarter. Det ska enligt de uppgifter vi har nu vara flera personer som ska vara skottskadade. Hur svårt framkommer inte direkt just nu. Den kvinnliga skytten ska vara död.

Det här är en fasansfull påminnelse om att våldet har kommit för nära oss i våra demokratiska samhällen. Till och med en video tjänst kan bli attackerad av människor med vapen. Var kan detta då inte hända för någonstans? Det händer om och om och om igen. Historien upprepar sig. Alla tankar till alla anställda inom Alphabet i allmänhet och i synnerhet till de drabbade inom Youtube.

Det här borde inte få hända. Låt det aldrig hända fler gånger och stoppa det vansinne som pågår i USA där vapen flödar fritt. Människor dör på grund av att vapen är lätt tillgängliga.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments