Home»Notiser»Aktuell omvärldsbevakning (27/3-2018): Reflektion om Ryssland

Jag håller med västmakterna om att det ska svaras på den oerhört allvarliga situation som kom upp i samband med mordet på brittisk mark som man anklagar ryssarna för. Om det stämmer att Ryssland ligger bakom mordet är det mycket allvarligt. Men om det finns olika uppfattningar än mig veterligen, även om västmakterna verkar övertygade om att Ryssland ligger bakom. Här måste det fram bevis på vad som gäller. Offentligt.

Att utvisa enstaka diplomater hade varit en proportionerlig åtgärd. Det EU gör nu är dock inte en proportionerlig handling där man koordinerar utvisningar av ryska diplomater. Här bör EU hålla igen och inte trappa upp en redan alltför upptrappad situation. Tid att återgå till samtal och diplomati. Vi vill inte ha ett diplomatiskt krig mellan Ryssland, Storbritannien och övriga EU. Det vore absolut inte bra.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments