Home»Digitalisering»Aktuell omvärldsbevakning (23/3-2018): Frustrerad kring IT och lärande

Jag känner inte att jag kan ta ansvar för digitaliseringen inom skolan när man med ett beslut kan radera ut många möjligheter för oss som arbetar med IKT. Beslut som kan radera ut grunden för våran undervisning. Beslut som ofta initieras av folk som saknar digital kompetens och som inte känner att de orkar följa med i den utveckling som sker inom området.

Jag är djupt oroad över att vi går mot en alltmer splittrad yrkeskår där spänningarna de kommande åren egentligen bara kommer att växa. Och det kraftigt. Jag försöker behålla någon form av ödmjukhet, men det är väldigt svårt just nu. Jag känner mig frustrerad över den sits vi är i och jag kan bara uppmana dig som läser detta att börja fundera på vad som kan göras för att undvika splittring, frustration och i förlängningen ilska och spänningar.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments