Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (23/3-2018): Frustrerad kring IT och lärande

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag känner inte att jag kan ta ansvar för digitaliseringen inom skolan när man med ett beslut kan radera ut många möjligheter för oss som arbetar med IKT. Beslut som kan radera ut grunden för våran undervisning. Beslut som ofta initieras av folk som saknar digital kompetens och som inte känner att de orkar följa med i den utveckling som sker inom området.

Jag är djupt oroad över att vi går mot en alltmer splittrad yrkeskår där spänningarna de kommande åren egentligen bara kommer att växa. Och det kraftigt. Jag försöker behålla någon form av ödmjukhet, men det är väldigt svårt just nu. Jag känner mig frustrerad över den sits vi är i och jag kan bara uppmana dig som läser detta att börja fundera på vad som kan göras för att undvika splittring, frustration och i förlängningen ilska och spänningar.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.