Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (22/3-2018): Behov av en ny digitaliseringsstrategi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är uppenbart av de senaste dagarnas rapportering i media att vi behöver fundera över vart vi ska med digitaliseringen och hur den ska bidra till ett bättre samhälle. Jag tror inte det är fel på lagen. Det är fel på att vi som borde tagit på oss en tydligare ledarroll inte riktigt har lyckats göra det. Vi som har kunskapen om digitaliseringen måste ta ett mycket tydligare ledarskap i de här frågorna nu.

Vi måste visa framfötterna och att vi är i framkant. Klarar vi inte av den här krisen är vi inte i framkant utan i bakkant av utvecklingen. Det är mycket som behöver göras nu. En hel del ligger i att ta ansvar för vad man publicerar som individ. Det handlar om att använda etiska regler för att få ordning på sina egna publicistiska verksamheter. Du som privatperson kan gå från att vara varan till att bli ditt egna varumärke. Men det kräver en oerhört medveten strategi för framtiden. För en bättre Internet miljö. För en bättre digitalisering.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.