Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (21/3-2018): Mediebransch i kris och programmering

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Aktuell omvärldsbevakning idag kommer fokusera på två olika frågor. Den ena handlar om en mediebransch i kris och den andra om programmering i skolan. Först när det rör medias helt uppenbara problem så skjuter man sig själv just nu i foten genom att helt sakna balans i sin rapportering om de stora nätjättarna. Ja dessa nätjättar ska granskas. Men den kampanj som pågår just nu verkar mer handla om att måla ut dem som ondskan själv. Det där kommer förr eller senare slå tillbaka mot mediebranschen själva.

Nu över till det andra temat programmering i skolan. Det är uppenbart att man på alltför många ställen inte tagit ansvar för att fortbilda lärare i programmering. Så nu kommer man få problem med detta i höst när detta införs på schemat. Det är bara att gratulera de huvudmän som tagit ansvar och som gjort ett briljant arbete på sina håll. Men de som inte har gjort det har uppenbart inte fullföljt det regeringsuppdrag som finns. Här krävs bot och bättring. Nu. För eleverna har rätt till programmeringskunskap oberoende av var de är i landet.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.