Home»Digitalisering»Aktuell omvärldsbevakning (13/3-2018): 567 000 h video per dag på Youtube

Det kom till min kännedom att det laddas upp 567 000 timmar video bara till Youtube online per dag. Detta är ofantliga mängder film. Det är en siffra som jag tror vi behöver fundera över en hel del. Mer än vad det finns utrymme för här. Men det borde få oss att fundera över bildens roll i samhället till exempel. Hur ska vi kunna bedöma vad som är sant och falskt i en video kontext där det laddas upp 567 000 h video på Youtube om dagen?

Men det säger också något om komplexiteten i att detektera material som är olämpligt online. För utvecklingen går så fort att det inte finns någon chans att klara av det här utan tekniska automatiserade lösningar och sådana har vi inte framme som är tillräckligt bra än. Vi har stora utmaningar här. Jag tror det finns all anledning att återkomma till de här siffrorna framöver.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments