Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (10/3-2018): Extremistiskt innehåll på plattformar

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det är helt uppenbart fallet efter de senaste dagarnas kritik mot Google och Youtube att dessa plattformar behöver förbättra sina rutiner och arbeta mer mot hat och hot online. Men det är dessvärre som så att detta också för med sig komplexa utmaningar utan enkla svar. Det kan låta i den svenska debatten som om det finns enkla lösningar på det Google och Youtube sitter med. Så är inte fallet när Youtube bara får upp 400 h video per minut.

Det är som jag sade uppenbart att Google och Youtube behöver göra mer. Hatiskt innehåll och rena hot är inte acceptabelt. Men det hjälper inte dessa plattformar att vi bara klagar på dem i det viktiga arbete de nu har framför sig. Google och Youtube måste få en chans att klara upp den här situationen. Den som tror på enkla lösningar på komplexa utmaningar av den kaliber dessa plattformar står inför idag tror jag har fel.

Jag tror fortfarande att ett aktivt värdegrundsarbete med demokrati och mänskliga rättigheter är vägen framåt. Det vill Omvärldsbevakaren bidra till. Tid för konstruktiva diskussioner om lösningar och mindre fokus på klagomål. Som exempel på vad jag har gjort så har jag tagit fram tydliga publicistiska regler för omvärldsbevakaren.

 

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.