Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (3/3-2018): Handelstullarna på stål och mediekritik

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

President Donald J Trump vill nu införa handelstullar på stål och aluminium. Detta var ett vallöfte från hans sida. Ett vallöfte som han nu alltså kommer att göra verkning av. Samtidigt har vi nu upplevt en halv presskår och en hel politikerkår i EU som är förvånade över det här beslutet från Donald J Trump. Ja det har närmast varit chock på en del håll om man läst tidningarna.

Vad mera exakt är det som är en nyhet här? Trump har i valrörelsen sagt att detta ska införas. Och nu införs det. Han genomför sitt vallöfte. Vad har man trott liksom inom journalistkåren och politikerkåren att Donald Trump ska göra? Inte genomföra sina vallöften? DN försöker få det till att det är en taktisk manöver inför kongressvalen senare i år. Det tror inte jag. Det här handlar bara om att Trump genomför det han lovat sina väljare. Det vore kanske något även för svenska politiker att ta efter att faktiskt genomföra det man talar om och lovar sina väljare?

Jag stödjer inte handelstullarna i sak och tycker inte om det handelskrig som nu kan bli följden. Frihandel är viktig för världsekonomin. Men jag vänder mig emot att politik och journalistik är så naiva kring huruvida Trump ska genomföra sina vallöften eller inte där man mer tror på att han inte ska det än ska det. Hur ska han kunna gå till sina väljare i presidentvalet 2020 om han inte genomför sina vallöften till dem som trots allt valt honom till president? Trump är en traditionell nationalist och nu genomför han traditionell nationalistisk politik. Helt i enlighet med vad han sade i valrörelsen inför en politiker- och journalistkår som verkar ha slumrat till under den amerikanska valrörelsen och inte tagit Trumps vallöften på allvar. Det kommer bli ett bryskt uppvaknande nu efter en rejäl kall dusch. Den rejäla kalla duschen behöver media och politiken mer än någonsin tidigare.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.