Home»Inrikes»Aktuell omvärldsbevakning (28/2-2018): Palmemordet

Det här kommer bli en lite annorlunda aktuell omvärldsbevakning då vi kommer förflytta oss 30 år bakåt i tiden. Men de uppgifter som kommer nu om Palmemordet och manipulationer av bevis mot Christer Pettersson är graverande. Jag trodde faktiskt inte att svensk polis kunde sjunka till sådana nivåer att man till och med använt manipulationer för att försöka få en person dömd för mordet på landets statsminister. Det känns beklämmande. Ja det är som Leif Silbersky var inne på i SVT en skam för polis och rättsväsende. Och det i Sveriges viktigaste mordfall.

Det är nu ställt bortom varje tvivel att Christer Pettersson inte är gärningsman i den här historien. Och han är dessutom den enda som är frikänd för det här mordet i domstol. Det finns inte tillstymmelse till bevis kvar efter att Uppdrag Granskning nu avslöjat hur polisen har manipulerat bevis. Det är som Silbersky var inne på i intervjun med Uppdrag granskning ett tjänstefel.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments