Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (28/2-2018): Palmemordet

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Det här kommer bli en lite annorlunda aktuell omvärldsbevakning då vi kommer förflytta oss 30 år bakåt i tiden. Men de uppgifter som kommer nu om Palmemordet och manipulationer av bevis mot Christer Pettersson är graverande. Jag trodde faktiskt inte att svensk polis kunde sjunka till sådana nivåer att man till och med använt manipulationer för att försöka få en person dömd för mordet på landets statsminister. Det känns beklämmande. Ja det är som Leif Silbersky var inne på i SVT en skam för polis och rättsväsende. Och det i Sveriges viktigaste mordfall.

Det är nu ställt bortom varje tvivel att Christer Pettersson inte är gärningsman i den här historien. Och han är dessutom den enda som är frikänd för det här mordet i domstol. Det finns inte tillstymmelse till bevis kvar efter att Uppdrag Granskning nu avslöjat hur polisen har manipulerat bevis. Det är som Silbersky var inne på i intervjun med Uppdrag granskning ett tjänstefel.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.