Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (26/2-2018): Digitalisering – Exemplet Patient like me

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Patients like me är en av de mer intressanta aktörerna därute. De uppmanar till transparens och öppenhet kring medicinsk data patienter emellan. Ett socialt nätverk för att dela medicinska data.

De har brutit kulturen att man ska vara hemlig med sin patient information och sin hälsa. Det här är en brytpunkt för medicinsk utveckling. Det är rakt motsatt förhållande till vad vi tidigare sett. Jag tror det här kommer ha signifikant betydelse för medicinsk utveckling och forskning framöver, men det är en mardröm för traditionella läkemedelsbolag som inte längre är dem som sitter på data.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.