Home»Inrikes»Aktuell omvärldsbevakning (24/2-2018): Inrikes – KD:s krisande opinionssiffror

Kristdemokraternas situation i opinionen är akut är min åsikt. Man ligger på 2.7 procent i den senaste mätningen jag såg. Detta innebär att här finns en uppenbar risk för att man inte klarar spärren i valet i höst. Men här finns ännu en viktig gräns som är i farozonen och det är att partier under 2.5 procent inte får partistöd.

Det finns alltså inte bara en risk för att KD trillar ut som opinionen ser ut nu utan man ligger i närheten till att förlora sitt partibidrag dessutom som är en stor del av finansieringen av verksamheten. KD behöver ett mirakel för att komma in i riksdagen. Eller Bert Karlsson. För vi ska inte underskatta Bert Karlssons betydelse i sammanhanget.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments