Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (24/2-2018): Inrikes – KD:s krisande opinionssiffror

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kristdemokraternas situation i opinionen är akut är min åsikt. Man ligger på 2.7 procent i den senaste mätningen jag såg. Detta innebär att här finns en uppenbar risk för att man inte klarar spärren i valet i höst. Men här finns ännu en viktig gräns som är i farozonen och det är att partier under 2.5 procent inte får partistöd.

Det finns alltså inte bara en risk för att KD trillar ut som opinionen ser ut nu utan man ligger i närheten till att förlora sitt partibidrag dessutom som är en stor del av finansieringen av verksamheten. KD behöver ett mirakel för att komma in i riksdagen. Eller Bert Karlsson. För vi ska inte underskatta Bert Karlssons betydelse i sammanhanget.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.