Fredrik

Aktuell omvärldsbevakning (23/2-2018): Inrikes – försvaret måste få pengar

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jag har skrivit om den svenska försvarsmakten tidigare vill jag minnas här på min sida och nu kommer det ännu en reflektion. Min åsikt som medborgare är att vi måste ha ett starkt och slagkraftigt försvar. Försvaret gör vad dem kan idag med begränsade resurser. Men det stora problemet är just de begränsade resurser som försvaret har nu där man fått alldeles för lite pengar.

Vi har stora problem med att försvarsmakten inte får pengar utifrån det uppdrag politiken definierar. Politiken måste börja betala för försvarsmakten. Sverige ska ha ett militärt försvar i världsklass. Vi har råd med det och vi har samtidigt råd med välfärden. Det finns inte som en del menar en motsättning mellan ett gott försvar och resurser till välfärden. Försvaret försvarar vår demokrati, vårt land och i slutändan vår välfärd.

En av mina hjärtefrågor är att vi har utveckling på den nivå vi har av stridsflyg och ubåtar. Det måste vi absolut fortsätta ha. Det är mycket viktigt för Sverige. Jag tror att vi behöver satsa på försvarsmakten och jag vill självfallet att stridsflyget och ubåtarna får mer pengar. Jag tror inte på en politik som inte levererar inom försvarsområdet. Vi måste kunna försvara vårt land. Det går inte att komma ifrån det ansvaret. Politiken måste ta tag i den här frågan och sluta använda försvaret som en verksamhet där man kan plocka pengar till allehanda fina projekt.

No votes yet.
Please wait...

Information om innehållet

Texterna här är inte nyheter. Texterna här är artiklar som har skrivits angående omvärldsbevakning och omvärldsanalys. I sådana texter är åsikter, egna tankar och liknande ställningstaganden en del av innehållet. Omvärldsbevakaren skall icke ses som en förmedlare av nyheter utan av texter som berör omvärldsbevakning och omvärldsanalys.

Publicistiskt regelverk

Observera att du är skyldig att läsa och följa det publicistiska regelverk som har antagits av administratören för denna sida och som du finner via länken: http://fredrikk.net/publicistisk-etik/. OBS: Du måste manuellt kopiera länken till din webbläsares adressfält.