Home»Inrikes»Aktuell omvärldsbevakning (18/2-2018): Var ska all polis komma ifrån?

Moderaterna har i valrörelsen hittills (om än att den inte riktigt startat än på allvar) försökt få det att framstå som om man ska klara att anställa 10 000 poliser de kommande åren. Det är väldigt många poliser som ska anställas.

Problemet är väl att vi snarare har läckage av kompetens inom polisen idag. Om jag inte missminner mig, något gamla siffror så de kan vara ouppdaterade, så var det minst 1 polis i landet som slutade om dagen för inte så förtvivlat länge sedan. Var ska alla poliser då komma ifrån Moderaterna?

Det verkar mer logiskt att försöka behålla dem vi redan har innan vi börjar prata om att anställa 10 000 fler poliser. Jag har inget emot fler poliser men det är besvärande trots det att vi faktiskt läcker kompetens inom polisyrket. Där borde nog åtgärder sättas in i första hand.

No votes yet.
Please wait...

Comments

comments